Hitem posledních let jsou korkové podlahy. Podlahové krytiny z tohoto materiálu mají jedinečnou schopnost tepelně a zvukově izolovat, jsou mimořádně pružné na nášlap a mají tvarovou paměť. Korkové podlahy jsou ideální pro alergiky či astmatiky a hravě odolávání prachu, nárazům a nejrůznějšímu zatížení. V neposlední řadě je korek skvělým designovým materiálem do moderních interiérů. Už jste se rozhodli, který dekor korku si vyberete do svého domova? 

Komfortní povrch

Korkové podlahy se pyšní nespočtem skvělých vlastností. Mezi jednu z nich patří i maximálně komfortní chůze po korkovém povrchu. Je tedy ideální pro seniory, jedince s bolavými klouby i šikovná batolata, která čekají první krůčky. Měkkost korkové podlahy ocení i milovníci jógy či meditací. Nyní si budete užívat každého krůčku, který bude jako na obláčcích nebo si místo do křesla sednete přímo na příjemně hřejivou korkovou podlahu. 

Podlahové topení

Korková podlaha je přirozeně teplá a pro nohy přináší maximální komfort. Tuto vlastnost lze ještě více podpořit instalací podlahového topení. Pozornost věnujte síle korkového materiálu a podle ní volte vhodné podlahové topení. 

Jedinečný design

Korkové podlahy lákají pozornost všech obyvatelů domácností i příchozích návštěv díky svému typickému barevnému schématu. Interiér lze vybavit korkovou podlahou v sytě hnědých či světle béžových odstínech, elegantních bílých dekorech či exotických tmavých tónech. V široké nabídce prodejce Supellex  – Svět podlah si každý zákazník vybere svoji dokonalou podlahu. 

Moderní interiér

Prodejce Supellex – Svět podlah  nabízí několik kolekcí korkových podlah. Mezi jednu z nich patří korková podlaha Wicanders Speciality, kde objevíte množství barev, jejich odstínů a nejrůznějších vzorů korků. Jedinečný design korkové podlahy může být dominantním prvkem všech interiérů a nikdo z něj nespustí oči nebo naopak jemně a nenásilně doplní interiérové doplňky a nábytek vaší domácnosti. Vyberte si ze široké nabídky korkových podlah. 

Výhody korku

Již více než osmdesát let se pro výrobu podlah využívá přírodní korek, který se získává a následně vytváří z kůry dubu korkového. Nejkvalitnější korkové podlahy se díky masivnější vrstvě korku vyznačují výjimečnými vlastnostmi, jako jsou měkkost a pružnost povrchu, nenasákavost, odolnost proti poškrábání a jsou odolné proti nárazům či velkému zatížení. Korkové podlahy dokonale tepelně a akusticky izolují a jejich ekologické netoxické vlastnosti ocení i alergici a astmatici.

Korek nezadržuje prach a nežádoucí nečistoty, podlahy z něj se velmi snadno udržuje. 

Odolný povrch

Korkové podlahy se upravují důkladným lakováním, olejováním a voskováním. I přes to podlahy vyžadují pravidelnou údržbu. Narazit můžete také na korkové dlaždice s vinylovým povrchem, které jsou natřené pouze jednou vrstvou laku.

Při vzniku prvního poškození podlahy, způsobené například posouváním nábytku na kovových nožičkách, je třeba podlahu odmastit a renovovat.  Nedojde tak k nechtěnému zvětšování již existujících prasklinek, do kterých se dostává stále větší množství vody, nečistot a prachu. 

Snadná údržba

Jako majitelé budoucí korkové podlahy se rozhodně nemusíte bát její údržby. Při pravidelném zametání či vysávání a vytírání čistou vodou nedojde k žádnému poškození korku. Velmi důležité je vyhnout se používání přípravků na mytí nádobí nebo přípravků na bázi chlóru. Tyto čističe naleptávají vrchní vrstvu laku a může dojít k značnému poškození podlahy.

Olejové a voskové povrchy je důležité jednou za týdnem ošetřit na to určeným vhodným přípravkem a následně jednou za rok je převoskovat. Po třech letech se podle míry opotřebení podlahy nahrazuje povrchový lak. Korkové podlahy si tak uchovají vysokou odolnost vůči mechanickému poškození a zachovají si dlouholetou životnost.

Více na: www.supellex.cz/zakaznicka-zona/korkove-podlahy